Sunday, July 10, 2011

Jom tengok Status facebook dari mula hingga kini dengan mudah

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera Semua..


Mungkin ramai yang dah tahu, dan ada yang belum tahu lagi.. benda ini pun sebenarnya dah lama.. aku dah pernah tulis tentang benda ini di blog lama aku..


Aku nak kongsikan satu application ringkas sahaja bagi pengguna facebook..


Application ini berfungsi untuk memudahkan kita melihat status di facebook kita dari mula hingga ke saat ini..


Tapi kat profile pun boleh tengok kan?? Ya memang pun.. Application ini untuk tunjuk status yang kita update saja.. Yang kita tulis kat petak "What's on your mind" tu.. Yang orang lain tulis kat wall kita, tak kan tersenarai.. Harap faham semua.. hihi..


Ok rasanya semua dah faham serba sedikit fungsi dia.. jadi jom kita ke step seterusnya..


Pertama..


Masuk sini ->>  http://apps.facebook.com/mystatuses/newestfirst


 


Kedua.. bila keluar macam gambar diatas.. klik Allow..



Kemudian.. Dapat la tengok status anda.. seperti gambar diatas ini..


Lepas tu, pilih la sama ada mahu ianya "newest to oldest" atau "oldest to newest".. iaitu berfungi untuk lihat status yang baru di bahagian bawah atau status yang baru di bahagian atas.. pilih yang mana suka.. hihi


p/s: entri aku ni pun ada orang copy sebijik dari blog lama aku.. huhu..


sumber maklumat SINI


 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

10 komen:

MDHAFiZ.NET said...

Thanks for sharing my friend... :)
Tapi sejak kebelakangan ini jarang nak online facebook :)

cinderella celop said...

siyes akak baru tau, tq

akuorgkmpng said...

welcome.. benda ni dh lma..
mmg byk tutor dlm blog lma.. mybe nk tarik semua msuk sini.. hihi..

akuorgkmpng said...

hahaha.. aku online ja.. tapi status.. x update pun.. suka mnyemak kt wall org.. hihi

Hans said...

hahaha
kalau aku check mahu beribu status tu
hahahaha

Apabila Aku Meminati Drama Dan Filem Dari Korea Dan Jepun

zana said...

nice ^^ thanx for sharing =)

moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana =)

http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/have-kit-kat-have-break.html

akuorgkmpng said...

welcome..
thanks dtg sini.. hiuhi

akuorgkmpng said...

hahaha. aku sikit ja..

Aku Mizi said...

[...] Nama Penuh: Tarmizi Saad Url Blog: http://akumizi.com/ URL Facebook Fan Pages: http://www.facebook.com/pages/Blog-untuk-Semua-Bukan-Syok-Sendiri/162722957105591 [...]

Ahmad Haziq Azlan said...

dulu ada apps yg lebih kurang tapi dalam bentuk pic diari...bila guna, tak jadi pape pon....cuma ada pic diari yg kosong je....