Friday, December 31, 2010

Safee Sali jdi rebutan Machester United dan Real Madrid..



Salam 1 Malaysia..


p/s: sapa la yg pndai2 edit ni.. mcm2 toi..


sumber: perekacerita

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Punca, Rawatan dan Pencegahan Penyakit Tibi..

Salam 1 Malaysia


APAKAH PENYAKIT TIBI?
* Tibi adalah sejenis penyakit berbahaya yang membawa maut jika tidak dirawat.
* Ianya disebabkan oleh kuman Tibi.
* Kuman Tibi biasanya menjangkiti paru-paru tapi boleh juga menyerang organ-organ badan yang lain seperti tulang, otak, kulit, kelenjar, buah pinggang dan sebagainya.



Statistik WHO

Menurut statistik Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), hari ini terdapat lebih kurang 20 juta kes tibi aktif di seluruh dunia. Penyakit ini dikatakan menjangkiti antara 50 hingga 100 juta penghuni dunia terutama kanak-kanak secara tahunan.


3 juta kematian berlaku setiap tahun disebabkan penyakit jangkitan tibi dan 80% daripadanya melibatkan negara-negara membangun. WHO juga menyatakan hampir 26% kematian di negara dunia ketiga boleh dielakkan sekiranya pesakit tibi mendapatkan rawatan sewajarnya.

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Thursday, December 30, 2010

Skodeng cctv/webcam guna google


Salam 1 Malaysia..


Jom kita pakat2 skodeng pakai google ni.. byk toi kegunaan google ni erk..


x caya?? ok, meh sini nk ajaq.. mudah ja..


mula2.. buka la google


pastu hngpa pilih la cctv/webcam dri list yang aku sediakan ni..

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Wednesday, December 29, 2010

Banyaknya Penalti..



Salam 1 Malaysia..


Meh ramai2 kita tgok video yg aku jumpa kt youtube ni.. klu yg dh tgok tu.. tgok la lgi.. hihihi.. tensen plak ng pngadil ni..

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Eksperimen Kucing.

Salam 1 Malaysia..

Jom kita tgok tindak balas kucing apabila di lekatkan tape d badan nya..

Layan..

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Apa Benda yg Paling Byk Dicari dlm Google.my??



Salam 1 Malaysia.



BARU-BARU ini, enjin carian terkemuka, Google mengumumkan Laporan Zeitgeist tahunannya iaitu laporan berkaitan carian di Internet sepanjang 2010 melalui data kolektif dipungut di seluruh dunia.
Laporan 2010 Year-End Zeitgeist itu menawarkan perspektif yang unik kepada peristiwa besar tahun ini dan aliran terpanas berdasarkan carian global serta carian dilakukan di Malaysia menerusi google.com.my. 
Menariknya, kenderaan Inspira yang dihasilkan Proton berjaya mengalahkan carian hebat lain di dunia seperti Apple iPad, malah carian dengan kata utama 'Persembahan Terbaik di Dunia' pun tidak berupaya mengatasi carian lain di negara ini mengenai pengeluar kereta nasional yang menyerupai Mitsubishi Lancer itu.

Carian paling pantas meningkat tahun 2010 juga menunjukkan rakyat Malaysia gemar beronline untuk pelbagai alasan termasuk menjenguk drama Indonesia, Benci Bilang Cinta dan menghabiskan masa berinteraksi melalui Facebook sehinggalah mencari tawaran terbaik menerusi mudah.com.my.



Beliau mungkin tidak dikenali di sebahagian besar dunia, tetapi peminat tempatan melakukan carian terbanyak untuk penyanyi kelahiran Sweden, Maher Zain yang berada di carta teratas untuk senarai carian individu paling pantas berbanding penyanyi remaja, Justin Bieber dan pelakon Indonesia penuh kontroversi dengan skandal seksnya, Luna Maya.



Carian Bahasa Malaysia pada google.com.my juga terbukti popular. Sebagai contoh, pencarian untuk 'tokek' (Tokay Gecko) mendorong perkataan terbabit untuk menerajui senarai pertama yang paling ditaip pelayar Internet.

Ia adalah sejenis daging dengan harga yang mampu mencecah sehingga RM1 juta sekilogram di pasaran luar negara dan mungkin akan digunakan sebagai ubat untuk HIV.

Senarai dikeluarkan, Zeitgeist juga menunjukkan pelayar Internet Malaysia juga menaip soalan seperti 'Bagaimana untuk memulakan perniagaan' yang berada di kedudukan teratas berbanding carian menggunakan soalan 'bagaimana ...'.

Zeitgeist memaklumkan, definisi 'paling pantas meningkat' adalah istilah carian yang menyelidik peningkatan terbesar dalam jumlah carian melalui jangka waktu tertentu. 



sumber: metro


Dan ini pulak antara ranking yg aku cari kt google.my ni..


Layan...

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Monday, December 27, 2010

Aku Tau Org Yg Pancarkan Laser time Final Piala Suzuki..

Salam 1 Malaysia..


Semasa kehngatan prlwanan tumpuan final piala suzuki AFF yg mna Malaysia menang 3-0 mnwaskan Indonesia di Bkit Jalil.. Kita tlah d gmparkn dgn stu kjadian panahan laser ke pnjga gol indon.. Prlwanan trhnti lbih kurang 5 minit akibat kjadian trsebut.. Bt msa ni, kita xtau lgi org yg buat tu.. So, aku nk habaq mai ni..


Aku ada gmbaran yg jelas lg sahih.. 


Tgok ni..

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Kontes Cerita Paling Lawak Sedunia.

Salam 1 Malaysia..


Lagi kontes aku join.. hihi



nk join -->> KLIK SINI

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Contest Teka Amount

Salam 1 Malaysia..

Malam ni, aku trgerak ati nk join contest ni..



jumlah bagi cashout 1 hingga ke 4 = RM444.99

amaun pda 31/12/10 = RM200.00

Jumlah amaun dri cashout 1 hingga ke 5 = RM600.99

Jom join ramai .. KLIK SINI

p/s: jwpn aku brdasarkn ahli nujum pak belalang.. hihi

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Saturday, December 25, 2010

Bola Getah Vs Bola Kaca utk lantun pling tnggi.



Salam 1 Malaysia..


Hehe,, gelak jap, xdak idea plak nk tulis mlm ni, jadi.. aku tulis brdasarkn pngalaman aku msa budak2 dlu..


Sprti tajuk aku tu.. hngpa dpt teka x yg mana menang?? Bola Kca atau Getah?? 


Bgi aku, 2 2 x menang and x kalah.. kira seri la.. tapi bukan seri yg d sbb kn sama tnggi lantunan tu.. Tapi,..


Seri brdsarkan kwasan depa ni lawan..


Agk2, dpt tngkap x apa yg aku nk terang ni.. klu yg dh tau.. tahniah krna dpt mmbaca pikiran aku..


Yg x tau lgi.. meh aku nk habaq mai..

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Dua beradik bawah umur peluk Kekasih dalam Bilik



KUALA LUMPUR: Gerak hati seorang ibu yang ingin melihat keadaan dua anak gadisnya sebaik terjaga daripada tidur kira-kira jam 3.30 pagi membawa kepada penemuan mengaibkan apabila dua beradik berusia 13 dan 15 tahun itu didapati tidur berpelukan bagai suami isteri bersama teman lelaki masing-masing.
Kejadian berlaku di rumah mereka di Kampung Sri Gombak Indah, dekat sini, pada awal pagi Rabu lalu dan ia sesuatu yang amat mengejutkan ibu terbabit serta suaminya kerana tidak menduga anak gadis mereka yang masih bersekolah ber

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Aku dan Bloglarian..

Salam 1 Malaysia..


Aku nk join bloglarian ni.. 


apa kata hngpa?? aku pn x paham sgt pasai blog2 ni.. 
yg aku tau tulis ja.. apa yg aku nk tulis, aku tulis.. 
malas tulis, aku p jln2 kt blog org.. cari pngtahuan.. bak kata pepatah, jauh perjalanan luas pngalaman..
jdi, cmtu la aku.. hehe..


si paDel dlm bloglarian tu kata, bloglarian ni utk mmudahkn geng2 blogger yg suka jln2 ni dpt jln dgn senang lenang.. Dia kata x perlu nk buka tab byk2.. betoi jgak tu, aku mmg buka byk tab, smpai semput laptop aku ni.. dgn bloglarian ni, kita dpt p jln merata rata dlm 1 tab.. lbih kurang 5-6 blog dlm 1 tab ni.. 


Dgn cam best ja kan.. hihihihi.. 


So aku apa lgi, nk la try, nk tgok cmna sistem ni brfungsi.. 


Tapi da syarat pulak.. adat la tu.. hehe


Pertama.. aku kena letak banner bloglarian..

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Thursday, December 23, 2010

Nak Tau Kwn Kita OFFLINE @ INVISIBLE Smasa Brmain YM??

Salam 1 Malaysia..


Caranya senang ja, 


ikut cara ini..

1)http://www.vizgin.com/ =>>masuk lman web ni
2) dh msuk web tu, pastu taip YAHOO ID mmber kwn hngpa di ruangan "victim's yahoo id"
3)tekan huruf Y kt sebelah ruangan yg hngpa isi tu.. mcm search la..
4)hngpa akn dpt resultnya.. hehe



selain lman web kt atas tu, ada lg lman web yg lebih kurang sama..


ni dia->> http://www.imvisible.info/


p/s:lma x main ym.. huhu

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Boss dan Cucunya..





Boss berkata kepada Secretary : Kita akan outstation selama seminggu, jadi
aturkan segalanya. 

Secretary menelefon Suaminya : Untuk seminggu boss saya dan saya akan
outstation, awak pandai2 jaga diri nanti... 

Suami menelefon Buah Hatinya : Isteri saya akan outstation selama 
seminggu,jadi mari kita habiskan masa bersama-sama.... 

Buah Hati menelefon Murid tuisyennya : Saya kene bekerja selama seminggu,
jadi awak tak perlu datang untuk tuisyen... 

Murid tuisyen tersebut menelefon Atuknya : Atuk, untuk seminggu saya takde
kelas sebab cikgu saya sibuk. Mari kita habiskan masa bersama... 

Atuk (the 1st boss) menelefon Secretary : Minggu ni saya nak abiskan masa
bersama cucu saya.. Batalkan outstation tuh... 

Secretary menelefon Suaminya : Minggu ni boss saya ade kerja, kami dah
membatalkan outstation tu... 

Suami menelefon Buah Hatinya : Kita tak dapat nak habiskan masa bersama
untuk minggu ni, isteri saya dah membatalkan outstationnya.. 

Buah Hati menelefon Murid Tuisyennya : Minggu ni kelas tuisyen mcm biase. 

Murid Tuisyen menelefon Atuknya : Atuk, cikgu saya cakap minggu ni saya 
kene pergi kelas tuisyen. Sori, saya tak bleh temankan atuk. 

Atuk menelefon Secretary : Jangan risau, minggu ni kita outstation. Jadi
uruskan semuanya.. 

Woakakaka....penat aku nak tulih lagi nie.... 

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Tips nk lajukan download utk Pengguna Rapidshare Non Premium..

Salam 1 Malaysia..


Sblum ni, hngpa smua msti tgah cari cara nk lajukn download pkai rapidshare ni..


Caranya agak mudah, bagi aku la.. hngpa aku xtau la...


cuma perlu jwb soklan ja..
dh jwb, dpt la download..

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Wednesday, December 22, 2010

18SX!! Video Aksi Panas Adik Beradik..

MEMALUKAN...aksi dua remaja dipercayai adik-beradik tersebar melalui telefon bimbit.

Salam 1 Malaysia.. 
perkara ni dh lma kita dgar..  Dh seminggu dh.. Dlm berita trsebut ada mngata ianya budak2 melayu kita iaitu dri Penang. Tapi hasil penelitian aku.. nmpk cam indon ja.. xtau la.. hngpa tntukan sndri la.. 

Yg pastinya, depa ni mmg msih budak2.. memalukan btoi.. 

ni berita pasai ni dri harian metro.. KLIK SINI..

Sblum ni aku da juga post entri 18 ke atas ni.. antaranya..

Oleh krana ia mndpt smbutan.. jdi aku pn dgn mudahnya akn kongsi video pasai ni plak..

Jom layan..

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Karakter Manusia Berdasarkan Kentutnya

Salam 1 Malaysia..


Kentut adalah kegiatan dimana mahkluk hidup mengeluarkan gas buangan dari lubang yang berada di bawah belakang (jubo), seperti sebuah ekzos kendaraan. Namun gas buangan ini tidak terlalu jelas terlihat, kecuali sedang berada dalam air. Gelembung-gelembung udara akan tampak di belakang orang yang sedang kentut. Kentut, sama seperti bau mulut: hanya bau akibat containernya. Oleh kerana itu sering-seringlah gosok gigi agar tidak bau mulut. Namun jangan gosok jubo dengan berus gigi, kerana selain sakit, hal itu sangat tidak efektif. Apalagi sberus gigi tersebut dipakai untuk menggosok gigi juga.
Kegiatan ini sangatlah merugikan karena mencemari lingkungan sekitar dengan polusi udara atau suara (bahkan sampai menyebabkan GOMBAL WARMING dan perubahan iklim), namun belum ditemukan cara untuk mencegahnya sampai saat ini. 


21 Karakter Manusia Berdasarkan Kentutnya..

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

CONTEST SUKA SUKA

Salam 1 Malaysia..


Kali pertama aku join contest.. tajuk contest pn suka2.. aku nk join pn sb nk suka2.. 


Contest suka suka..





syarat - syarat contest ::

1. mestilah follow blog nadd neh, supaye korang senang taw pe nadd update pasal contest.pelangihaty.blogspot.com or LIKE page WARNA KEHIDUPAN .

2. buat entry pasal contest , title : " CONTEST SUKA SUKA ".

3. pastekan banner contest kat entry and sidebar korang.

4. teka gambar. ( jgn lupe bgtaw jawapan keyh ! tak nak paste gambar neh pon xpe.)

Photobucket



soalan : yg no. 1 tu, agak2 korang la kan, JATUH atau TAK JATUH ?? 
( kejadian selepas picca di snap )

Jwapan nya cuma 2 ja.. hihi.. jatuh atau tak jatuh..

JAWAPAN AKU: TAK JATUH..

aku rasa budak tu dpt seimbangkn bdn dia.. sb kesan tapak tapi area tu ja.. kiranya dia x lari jauh pn.. main dpan tu ja.. n 1 lgi budak sebelah tu pegang dia.. susah la ckit nk jatuh.. n 1 lgi, ikut drjah kecondongan bdn budak tu, susah la nk jatuh.. nk explain pnjng2 pn susah.. msti xjatuh punya tu..

Aku Tag kwn2 aku yg femes2 ni:
1. n@m@n


p/s: nk cari lgi la contest2 ni.. hihihi..

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Tuesday, December 21, 2010

Jom Buat Ruangan Komen kita lebih Mesra dengan intensedebate..

Salam 1 Malaysia..


Sebenarnya, aku dh lama nk buat benda ni.. Tapi xtau caranya.. Dlm duk jln2 kt blog org.. aku teringin nk buat ruangan komen mcm kt blog kwn kita ni n@m@n .. Sb aku suka benda ni, kita boleh reply komen ikut org.. sblum ni nk komen, kna tulis nama org yg komen kt kita, tapi bila ada yg cmni.. mudah ja.. klik reply, dh leh balas kt kwn tu.. pastu, benda ni pn lawa sb nmpk mcm 3d ja.. hihihi.. tu ja kot.. pnjng plak aku membebel mlm2 ni.. hehehe.. 


Aku dpt cara nk pasang benda ni, bila aku tgok kt bwah skali ruangan komen si n@m@n ni ada tulis 'Comments by intensedebate'  aku apa lgi masuk la trus lman web intensedebate..




Ni Cara nk Mula nya setelah aku membebel agk keterlaluan..


First Masuk lman web ni..http://intensedebate.com


bila kluaq ni tekan 'sign up'..

pastu kluaq cmni.. isi smua ruangan kosong..
tndakan bulat yg bwah, bukan yg atas..

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Tutorial:Cara Cepat Tingkatkan Traffic

Salam 1 Malaysia..
 Nak up kan traffic korang tak? Tadi jenguk blog Zul Ikram dan terbaca entry latest dia pasal macam mana nak upkan traffic blog kita. Maybe caranya kurang paham sikit tapi takpe saya nak cuba dulu. Jom kita pakat cuba ramai-ramai. Tak rugi pun kan kalau try cara ni. Kalau menjadi kiranya kita bertuah.

Cara nya begini:

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Monday, December 20, 2010

Senarai 10 Negara Paling Kaya dan Paling Miskin di Dunia..

Salam 1 Malaysia..


Ni Senarai nya..


10 Negara Paling Kaya..



Country                       GDP                     


1.

United States
$14,580,000,000,000
2.

China
$7,800,000,000,000
3.

Japan
$4,487,000,000,000
4.

India
$3,319,000,000,000
5.

Germany
$2,863,000,000,000
6.

United Kingdom
$2,279,000,000,000
7.

Russia
$2,225,000,000,000
8.

France
$2,097,000,000,000
9.

Brazil
$2,030,000,000,000
10.

Italy
$1,801,000,000,000




Dan 10 Negara Paling Miskin..

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Sunday, December 19, 2010

Kereta Bugatti Veyron Daripada Kotak Rokok

Salam 1 Malaysia..



5 mahasiswa telah membuat sebuah kereta Bugatti Veyron yang benar-benar boleh berfungsi. Sebanyak 10280 buah kotak rokok digunakn utk buat keta ni..

Projek hebat ini bermula dari 5 mahasiswa dari Universitas Xi’an jurusan Teknik Elektro memutuskan untuk melakukan sesuatu untuk membuat kwn2 depa berhenti merokok. kwn2 depa ni suka merokok di sekolah, di rumah, dan juga di tempat-tempat lainnya. Awalnya, depa ni mengumpulkan kotak-kotak kosong rokok untuk membuat logo anti-merokok. Tetapi ketika mereka berhasil mengumpulkan kotak kosong yang dari hari ke hari semakin banyak, idea untuk membuat keta elektrik pun melintas di pikiran meeka.

Dlm msa utk buat keta ni, depa juga tlah alami msalah ng pihak U depa, krana depa d tgkap atas ksalahan merokok.. Petugas U menemukan banyak kotak kosong rokok kt mereka dan sudah siap-siap menghukum berat mereka. Akan tetapi untung para petugas tersebut mau mendengarkan alasan lima mahasiswa ini dan mempercayai mereka. Bahkan mereka mendukung penuh rencana mereka. Sekolah pun memberikan bimbingan dari guru-guru senior dan 2500 mahasiswa lainnya ikut membantu mereka mengumpulkan kotak rokok kosong.

Kerja keras mereka pun membuahkan hasil ketika kereta kotak rokok tersebut dicuba dan  berfungsi! Benar-benar mengagumkan!

Jom Layan Gambar dan Videonya..

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Nak Tahu Lelaki Teruna?? Meh sini..



Salam 1 Malaysia..



Mungkin ada wanita yang berhajat untuk mempersuamikan lelaki yang masih “dara”/ “teruna” (tak ramai dah) walaupun kebanyakan wanita lebih suka memilih yg berpengalaman, ini panduan untuk anda mengenali samaada seseorang lelaki itu masih teruna atau tidak..
1. lelaki teruna suka mengintai-intai (curi pandang) perempuan cantik pada wajah berbanding lelaki tak ada teruna gemar melihat tubuh wanita
2. lelaki teruna segera mengalihkan pandangan apabila ditentang wanita cantik manakala lelaki tak teruna mengekalkan pandangan

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Jom buat Huruf,PerkataanTerbalik.. ɐɥɐɥɐɥɐɥɐɥ

Salam 1 Malaysia..


Perkataan yg di terbalikkn tu dpt diguna pakai kt mna2 tmpat..
bgi yg gila facebook, hngpa leh buat ni.. 
twitter pn boleh,.. myspace pn boleh..
senang cita, boleh belaka la.. hehehehe


Caranya mudah ja..
Masuk laman web ni..

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Saturday, December 18, 2010

Motosikal Dripda Pemetik Api (Lighter)



Salam 1 Malaysia..


La ni, mcm2 seni kita nmpk.. seni dri pasir la, buah la, kayu la, dan mcm2 lgi la..
Tapi yg dri lighter ni mmg kreatif abih.. jom layan..

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Friday, December 17, 2010

Top Ten Video Paling Popular Di Youtube Tahun 2010

Salam 1 Malaysia..


Jom sama2 kita lihat video yg mndpt sambutan pling tnggi pngunjungnya pda thun 2010 ini.
Secara ringkasnya, sepanjang tahun 2010, lebih 700 billion video YouTube telah ditonton oleh kesemua pengguna, dan lebih 13 juta jam video telah di muat-naik ke dalam YouTube. Berikut merupakan video paling popular di YouTube (tanpa menyertakan video muzik daripada syarikat label muzik):


Lihat dulu reviewnya.. 
video

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

Wednesday, December 15, 2010

Disebalik Facebook

Salam 1 Malaysia..


Tengok ni.. 



nmpk x bentuk perkataan yg trhasil kt ctu..

Xnmpk?? Tgok lgi..

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku