Monday, May 30, 2011

Mengetahui Bilangan Jantina Kawan di Facebook

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua.

Sebenarnya aku tak tahu nak letak tajuk apa yang sesuai ni..

Yang aku hendak kongsikan pada kali ini adalah berkaitan sebuah aplikasi di facebook.

Aplikasi ini membolehkan kita mengetahui

  • Jumlah Rakan kita

  • Jumlah rakan lelaki

  • Jumlah rakan perempuan

  • Jumlah rakan yang masih single atau bujang

  • Jumlah rakan yang sama umur dengan kita

  • Bilangan post yang telah dipostkan di wall facebook kita oleh kita

  • Rakan yang paling aktif berdasarkan bilangan post yang paling tinggi


Aplikasi ini diberi nama YourStats on Facebook..

Caranya senang saja..

First.

Masuk http://apps.facebook.com/yourstatsapp/


Kedua, klik kat Show my Facebook statistics.


Ketiga, Klik Allow.

Keempat, ikut suka nak pilih Publish atau Skip..


Publish untuk sebarkan pada rakan anda

Skip untuk tak nak sebarkan.

Selesai.. dan anda akan dapat perkara yang aku nyatakan sebelum ini.


p/s: banyak betul post farid kamil Maravilla ni.

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

5 komen:

BroZooL said...

Bagus ni bro...baru tau ada function camni...nak test la..thanx bro...

cinderella celop said...

akak tak nak tau sume tu.. kikiki..

eee.. pesal muka akak yg cun tu kluar.. hihi

akuorgkmpng said...

sama2 bro..
aplikasi biasa ja.. hehe

akuorgkmpng said...

cehhh..
muka akak cun ke??
hahaha

Ahmad Haziq Azlan said...

boleh percaya ke apps ni