Monday, April 18, 2011

Cara Membuang Aplikasi di Akaun Facebook Anda

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera Semua.

Facebook merupakan sebuah laman sosial yang popular di Malaysia dan juga antarabangsa. Ramai antara kita mempunyai akaun facebook masing-masing. Dengan kemajuan yang dicapai oleh facebook ini. Terdapat pelbagai aplikasi yang ada digunapakai oleh kita. Terutamanya aplikasi game seperti mafiawars, farmville, dan seumpamanya..

Dan mungkin antara aplikasi yang kita gunakan pada masa dulu, tidak lagi mahu digunakan lagi..

Caranya mudah sahaja, dan ianya juga penting untuk menyemak kembali aplikasi yang didalam profile facebook anda.

Step 1 : Klik "Account" di  penjuru atas sebelah kanan dan klik di "Privacy Settings".


=============================================


Step 2 : Pada page "Choose Your Privacy Settings",  klik di Edit your settings bawah link "Apps and Websites".


=============================================


Step 3 : Klik button Edit Settings


=============================================


Step 4 : Pada pages ini, anda akan dapat melihat kesemua aplikasi yang telah dipasang, klik button [x] untuk membuangnya..


Klik "Remove" untuk membuangnya..


Selepas tu, klik "Okay"

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

13 komen:

decrewz said...

Jarang dah Jai guna FB.. Sibuk ngan blog..ha3

Shai Mars said...

Terbaekk....nice tuto.

akuorgkmpng said...

thanks.. hehe

akuorgkmpng said...

oo.. aku dlu jrang main fb.. la ni bru aktif skit.. hehe

SobriMansor said...

Ater...Teman pun sama. Jaghang juger bukak fb...hihihihi

pencinta wanita said...

oh, baru den tau!!! mekasih AOK

decrewz said...

Sekarang godek jugak la sikit2, nanti org kata buta FB pulak...ngeee..

akuorgkmpng said...

betoi tu.. haaha. godek jgn tak godek..

akuorgkmpng said...

sama-sama.. hehe

akuorgkmpng said...

hehe.. jaghang tak bermkna x buka lgsung.. hehe..

Tina said...

Assalamualaikum umat Nabi Muhammad S.A.W

terima kasih atas tunjuk ajar.saya memang dah lama nak buat benda ni.cuma tak tahu cara ja

akuorgkmpng said...

wasalam..
apa yg sya tahu.. akn sya smpaikan..
hehe

Ahmad Haziq Azlan said...

dengan membuang apps yang tidak digunakan juga akan dapat mengelakkan daripada berlakunya spam.