Saturday, December 11, 2010

Jom Cipta Video Sendiri Secara Online

Salam 1 Malaysia..
video
Nak buat video cmni?? baca la lgi.. (video org mlas.. huhuhu)

Ok la, xmau tulis pnjng2...
Kalu brminat nk cipta video.. Masuk web ni..
http://www.xtranormal.com


Apa2 Pn kena 'CREATE ACCOUNT' Dulu..


Bila selesai ACCOUNT hngpa.. baru leh masuk/sign in.. http://www.xtranormal.com/ .. 


Dh masuk.. Pilih 'MAKE MOVIES'..


Kat stu.. hngpa boleh bt pilihan nk org cmna atau latar blkg cmna.. Byk pilihan.. pilih ja.. dan satu lgi, hngpa leh tentukn nk buh sorang atau 2 org dlm video tu.. 


Kmudian, hngpa mula la mngedit.. kita kena tulis apa org dlm video tu nk ckap (text to movie).. bahasa melayu xdak.. hehehe.. pandai2 la buat bhsa mat saleh jdi mlayu.. cntohnya.. wan=one..


Kt bhgian edit tu,mcm2 benda ada utk hngpa buatkn video lgi menarik.. ada muzik,gaya, emosi..


stkt ni ja la.. hrp2 paham smuanya.. ngantuk ngantuk.. uhuhu..


p/s: x ingt plak web 1 lgi yg lbih kurang cmni.. tapi org dlm video tu kita leh edit sndri.. klu tau tu, habaq la.. hehe

Facebook Comment Source : Ikut Dan Aku

0 komen: